Det sære og det svære

Billedbogen har allerede gjort sit indtog i danskundervisningen og har fundet sin plads som en genre, der sætter fokus på poetisk sprog- og billedbrug.

Men hvorfor er den også relevant at tage op i faget kristendomskundskab? Det er den, fordi de moderne billedbøger har en forkærlighed for at beskæftige sig med det sære og det svære.
I billedbøgerne er man ikke bange for at tage livtag med de helt store eksistentielle spørgsmål og temaer; liv og død og alt det, der følger med af sorg og savn, kærlighed, venskab, ensomhed, identitet og fællesskab.

Til projektet har vi fundet helt nye og anmelderroste billedbøger, hvor eleverne skal gå på opdagelse i bøgernes fantastiske og finurlige univers og få en oplevelse af, hvordan tekst og billeder er med til at fortælle gode historier:

Historien om dig af Søren Lind og Hanne Bartholin med temaet Identitet
Ud af det blå af Rebecca Bach-Lauritsen og Anna Margrethe Kjærgaard med temaet Ensomhed
Men størst af alt af Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen med temaet Kærlighed

Til alle billedbøger arbejdes der med paralleltekster fra Bibelen. I de bibelske fortællinger er de samme eksistentielle temaer, som billedbøgerne handler om, foldet ud. Til arbejdet med de bibelske fortællinger anvendes tekst og illustrationer fra forskellige udgaver af børnebilledbibler. I forløbet skal eleverne arbejde kreativt med udgangspunkt i egen tænkning.

Målgruppe: 1.-4. klasse

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Lektioner: 5 pr billedbog

Tid + sted: skolen 

 

 

Tilmelding

Vælg ønsket projekt